Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД

Дата: 04.08.2020 16:00
Кількість переглядів: 718

   Фото без опису

З підвищенням температури навколишнього середовища, щорічно відзначається збільшення кількості пожеж. Як правило, в цей період відбувається прибирання територій та приватних домоволодінь, внаслідок чого громадяни несанкціоновано спалюють суху рослинність та  сміття.

    Звертаємо вашу увагу на небезпечність розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювання сухої трави та сміття. Адже найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Особливо збільшується кількість такого роду пожеж у весняно-літній період.

   Наголошуємо на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, адже порушення елементарних правил пожежної безпеки може стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків. За декілька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви, які росли десятками років, а про збитки годі й говорити – лік може йти на мільйони. Величезної шкоди пожежі завдають фауні – гинуть птахи, звірі, знищуються їхні домівки.

   З метою недопущення трагедії, слід звернути особливу увагу на дотримання наступних вимог пожежної безпеки:

- не кидайте не загашені недопалки та сірники в траву;

- не розводьте багаття поблизу будівель і споруд, а також в лісопаркових зонах;

- не користуйтеся піротехнічними виробами;

- не дозволяйте дитячих пустощів з вогнем.

  Що робити, якщо ви опинилися в зоні пожежі:

  1. Відчувши запах диму або виявивши пожежу, з’ясуйте, що горить, на якій площі, яка небезпека поширення пожежі. Якщо  в зоні руху вогню ви виявите постраждалих, то прийміть заходи по їх евакуації в безпечне місце.      Про те, що трапилося повідомте пожежну службу за телефоном 101 або 112, вказавши точну адресу. Оцініть ситуацію, чи варто намагатися загасити вогонь самостійно або краще поспішити за допомогою. Це необхідно зробити навіть в тому випадку, якщо пожежу вдалося загасити, так як можливе відновлення горіння.

 2. Найбільш прості способи гасіння: залити вогонь водою з найближчого водоймища або засипати піском.

    ПАМ’ЯТАЙТЕ, що невміле поводження з вогнем призводить до людських жертв і матеріальних збитків.

   Особи, винні в порушенні правил пожежної безпеки, в залежності від характеру порушень та їх наслідків, несуть адміністративну або кримінальну відповідальність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень