Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

Дата: 30.07.2020 10:18
Кількість переглядів: 994

У Всесвітній день протидіі? торгівлі людьми відкриється всеукраі?нська виставка «Очікування Vs Реальність»

 Торгівля людьми - це злочин, жертвами якого можуть виявитися чоловіки, жінки та діти. Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». За оцінками експертів, щорічно близько двох мільйонів людей стають «живим товаром».

       У 2010 році Генеральна Асамблея прийняла Глобальний план дій по боротьбі з торгівлею людьми, закликавши уряди у всьому світі вжити скоординованих і послідовних заходів, щодо перемоги над цим злом. А згодом, у 2013 році, Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми і зазначивши, що в такий день необхідно «підвищувати обізнаність про стан жертв торгівлі людьми і заохочувати захищати їх права».

        Боротьба з торгівлею людьми є одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини. Саме тому в Україні працює Національна «гаряча лінія» із запобігання торгівлі людьми, домашнього насильства та гендерної дискримінації 0-800-500-335

Якщо Ви або Ваші знайомі вирішили поїхати за кордон, пам'ятайте наступні рекомендації:

    1. Ніколи нікому у жодному разі не віддавайте свої ідентифікаційні документи крім офіційних службовців! Завжди отримуйте та сплачуйте за свій закордонний паспорт, візи та проїзні документи самі. Це врятує Вас від боргової кабали та стане на перешкоді торгівцям людьми використати Ваші документи для вчинення інших злочинів.
      2. Обов'язково візьміть із собою копію внутрішнього та закордонного паспортів. В разі необхідності ці копії можуть спростити процедуру отримання документів на повернення в Україну.

      3. Ви можете отримати додаткову інформацію, зателефонувавши до громадських організацій, що протидіють торгівлі людьми в Україні.
      4. Переговори про працевлаштування за кордоном, навчання, туристичні подорожі чи шлюб не ведіть наодинці з агентом. Запросіть взяти участь у переговорах свою довірену особу, члена сім'ї чи близьку людину. Перевірте, чи має агент або фірма ліцензію на посередництво у працевлаштуванні за кордоном. Таку інформацію можна перевірити в Державному центрі зайнятості Міністерства соціальної політики України.
      5. З метою працевлаштування за кордоном необхідно укласти трудовий договір зрозумілою для вас мовою. Такий договір оформляють у двох примірниках, один з яких залишається у Вас.
      6. Залиште своїм родичам та друзям декілька копій наступних документів: внутрішнього паспорту України, закордонного паспорту, візи, контракту, свідоцтва про народження, проїзних документів та фотографії. До того ж, повідомте їм телефонні номери свого роботодавця, своїх друзів за кордоном, консульства (посольства) України та місця потенційного проживання.
      7. Якщо за кордоном Ви потрапили у важку ситуацію, зверніться по допомогу до посольства або консульства України в країні перебування або зателефонуйте до Міністерства закордонних справ України.

Звичайно, кожна людина сама приймає рішення, де і як їй працювати. Кожен з нас вирішує, що для нього є головним – жити одним днем чи мати певні гарантії у завтрашньому дні.

Останніми роками фіксується все більше випадків торгівлі людьми з метою трудової експлуатації в різних країнах.

Якщо ж Ви все-таки вирішили працювати за кордоном, важливо пам’ятати, що при працевлаштуванні за кордоном необхідно дотримуватися встановлених норм і правил, володіти повною та достовірною інформацією про роботодавця, мати укладений трудовий контракт.

Більше інформації у «STOP торгівлі людьми!».

Також необхідно пам’ятати, що потрапити у пастку торгівців людьми можна і в межах своєї країни. Будьте обережними та обізнаними щодо торгівлі людьми!

Важливі контакти!!!

Якщо Ви або Ваші рідні потрапили у ситуацію торгівлі людьми, зверніться по допомогу:

Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів:    0-800-505-501, 527

Міністерство закордонних справ України – (044) 238 16 57

Укрбюро Інтерполу (розшуку осіб, зниклих за кордоном (044) 256 12 53

Департамент боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми Національної поліції України (постраждалим за кордоном або в межах України) – (044) 374 37 85

Урядова «гаряча лінія» – (044) 284-19-15), www.ukc.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень