Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОБГОВОРЕНО ВІДЗНАЧЕННЯ ВЕЛИКОДНЯ НА ХЕРСОНЩИНІ В УМОВАХ КАРАНТИНУ

Дата: 15.04.2020 10:28
Кількість переглядів: 636

Обговорено відзначення Великодня на Херсонщині в умовах карантину

Очільник Херсонщини Юрій Гусєв обговорив із представниками духовенства та правоохоронних органів питання дотримання карантинних заходів під час великодніх свят. Зараз наша область намагається подолати поширення коронавірусу, тому перед великими релігійними святами потрібно скоординувати дії, аби унеможливити поширення небезпечної хвороби.

Фото без опису
«Цьогоріч ми відзначаємо Великдень у незвичному для нас уcіх форматі. Через коронавірус та карантин ми змушені змінити свої родинні традиції та відзначати свято в умовах обмежень. Тому закликаю вірян дотримуватися карантинних заходів, уникати скупчення людей», - звернувся до присутніх на нараді Юрій Гусєв.

Фото без опису
Представники духовенства повідомили, що за межами храмів буде зроблено спеціальні відмітки, аби усі могли дотримуватися дистанції. Юрій Гусєв поінформував, що вже освячені паски жителі Херсона зможуть придбати в супермаркетах і торгових мережах. Так як на виробництві у Херсонському хлібокомбінаті їх освячуватимуть представники духовенства.

Фото без опису
Начальник ГУ Національної поліції в Херсонській області Олександр Прокудін зазначив, що на святкові дні поліція Херсонщини нестиме службу в посиленому режимі. Будуть здійснюватися як автомобільні, так і піші патрулі. Крім того, буде забезпечено чергування біля церков. Також на нараді було повідомлено, що місцеве телебачення вже узгоджує питання щодо трансляції великодньої служби. Так, телеканал «Твій+» анонсував трансляцію великодньої служби у храмі Святої Трійці Православної Церкви України. Існує домовленість ще з двома телеканалами.

Джерело: https://khoda.gov.ua/obgovoreno-vіdznachennja-velikodnja-na-hersonshhinі-v-umovah-karantinu


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень