Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НЕ БУДЬМО БАЙДУЖИМИ ТА БУДЬМО ПИЛЬНИМИ - ЗАРАДИ НАШОГО БЛАГА: САМОІЗОЛЯЦІЯ ТИХ, ЗТО ПРИБУВ ІЗ-ЗА КОРДОНУ

Дата: 27.03.2020 13:57
Кількість переглядів: 972

 Фото без опису

У Міністерстві охорони здоров’я України затверджено ПОСТАНОВУ № 2, що регулює правила перебування в Україні, для громадян України, які прибули з-за кордону. Також МОЗ спільно з МЗС опублікували інструкцію заходів безпеки для тих, хто повертається з-за кордону, особливо з країн, де зареєстрований коронавірус.

  У інструкції сказано, що кожен громадянин України, який повертається з країни, де були зафіксовані випадки COVID-19, має пройти необхідні контрольні процедури при перетині кордону. Українці, які прибули з-за кордону, повинні підписати інформовану згоду. Їм перевіряють температуру і, у разі необхідності, проводитимуть швидкий тест на коронавірус.

  Громадянам, які прибули з-за кордону в Україну, вручають пам’ятку про самоізоляцію та інформаційні матеріали про індивідуальні засоби профілактики.

 Також встановлено медико-санітарне спостереження для осіб, що протягом 14 днів перебувають в самоізоляції.

 Проте, на превеликий жаль, свідомість багатьох наших співгромадян залишає бажати кращого. Якщо було б інакше, то кількість підозр та підтверджених захворювань не росла б такими темпами на Україні. Окремі громадяни не до кінця усвідомлюють ті ризики, на які наражають не лише оточуючих, а й найближчих - своїх рідних. Є й такі, що зухвало нехтують елементарними правилами і, навіть, провокують.

 Таким чином, ми всі повинні бути обачними у своїх діях щоб уникати поширення, а той зараження коронавірусом! Ми, також, не лише змушені, а й зобв'язані пильнувати за тими співгромадянами, про яких знаємо, що вони повернулися з-за кордону і бачимо їх порушення умов самоізоляції попри пояснення та попередження.

 Отож, Хрестівська сільська рада переконливо просить всіх громадян нашої громади повідомляти про виявлені випадки порушення умов самоізоляції громадянами, які прибули з-за кордону за телефонами:

  • 102 – екстрена оперативна служба поліції
  • 0966790888 -  Олексій Троян, сільський голова;
  • 0509174221Анастасія Матковська, секретар сільоської ради

  Пам'ятаймо, що це не прояв зрадництва чи ще якихось негативних якостей особистості. Це, насамперед, є проявом високої свідомості та відповідальності за життя і здоров'я – своє, а також своїх близьких та оточуючих. І, саме цими моральним якостями, ми компенсуємо безвідповідальність та несвідомість тих громадян, які порушують умови самоізоляції після прибуття з-за кордону.


Що означає самоізоляція? Правила

 

  Самоізоляція означає, що впродовж щонайменше 14 днів потрібно уникати будь-яких контактів з іншими людьми, щоб зменшити ризик зараження. Неприпустимі контакти віч-на-віч ближче ніж 1,5 метри та довше 15 хвилин.

  Про режим самоізоляції варто попередити свого сімейного лікаря і надалі підтримувати з ним зв’язок.

 Для того, щоб підготуватися до самоізоляції, МОЗ радить наперед продумати, що вам знадобиться впродовж 14 днів, щоб не треба було виходити з дому. За можливості, варто попросити друзів чи родичів забезпечити ваше житло необхідними речами.

  Також, за потреби, рекомендують користуватися службами доставлення з онлайн-оплатою продуктів, ліків. Водночас доставлення варто просити залишати за дверима.

 Крім того, потрібно попередити друзів і родичів, що ви тимчасово не зможете приймати відвідувачів і гостей.

Якщо ви живете не самі:

  • ізолюйтеся в окремій кімнаті, часто провітрюйте її, регулярно робіть вологе прибирання;
  • якщо можливо, використовуйте окрему ванну кімнату та/або туалет, готуйте їжу та їжте окремо. Якщо ні — застосовуйте максимальну дезінфекцію і запобіжні заходи;
  • уникайте контакту з іншими людьми. Коли це неможливо, одягайте медичну маску та викидайте її після використання чи забруднення;
    суворо дотримуйтесь правил особистої гігієни, часто мийте руки з милом.

  У разі, якщо потрібно вийти з дому, слід використовувати маску для обличчя, використовувати засоби для дезінфікування рук та мінімізувати контакти з іншими людьми.

  Якщо під час самоізоляції з’явилися симптоми хвороби (кашель, задишка, лихоманка, діарея), потрібно терміново звернутися за медичною допомогою та повідомити про свої нещодавні подорожі, а також контакти з людьми, які мали ознаки респіраторних захворювань.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень