Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НАДАННЯ БЕЗОПЛАТНИХ КОНСУЛЬТАЦІЙ ГРОМАДЯНАМ ІЗ ПИТАНЬ ВІДНОВЛЕННЯ ПЛАТОСПРОМОЖНОСТІ ФІЗИЧНИХ ОСІБ

Дата: 04.03.2020 16:06
Кількість переглядів: 512

Фото без опису  Фото без опису

Інститут неплатоспроможності фізичних осіб в Україні є новим, правозастосовна практика почала формуватися лише в жовтні 2019 року. Відтак у певних громадян  є складнощі з отриманням інформації про процедури відновлення платоспроможності фізичних осіб. Безоплатні консультації надаватимуться  із таких питань:  аналіз боргових зобов’язань боржника (кредитних договорів та договорів забезпечення); реструктуризація валютних кредитів; розрахунок орієнтовних сум та строків погашення боргів; альтернативні способи погашення заборгованості.

Мета проекту – долучення правничої спільноти до надання безкоштовних консультацій громадянам із питань їхньої неплатоспроможності.

Завдання проекту:

- підвищення поінформованості соціально вразливих категорій стосовно процедури відновлення платоспроможності фізичних  осіб та реконструктуризації кредитної заборгованості;

-  залучення професійної правничої спільноти до надання безоплатної допомоги соціально вразливим верствам населення;

проведення серії публічних роз’яснювальних заходів щодо несплатоспроможності фізичних осіб у різних регіонах України;

- підготовка правниками, які надаватимуть консультації у рамках проекту, методичних рекомендацій щодо процедур відновлення платоспроможності фізичних осіб для координаційного центру безоплатної допомоги;

- підготовка пропозицій щодо вдосконалення законодавства з питань неплатоспроможності фізичних осіб;

- передача напрацювань у рамках проекту представникам системи надання безоплатної правової допомоги, банкам, незалежній асоціації банків України, юридичним клінікам та іншим зацікавленим сторонам.

Учасниками проекту є:

- професійні правники, які надаватимуть безоплатні консультації з відновлення платоспроможності фізичних осіб у Києві, Запоріжжі, Львові, Дніпрі, Одесі, Харкові.

Цільова аудиторія:

  1. Координаційний центр з надання правової допомоги;
  2. Доброчесні громадяни, які потрапили у складну життєву ситуацію та потребують допомоги у питаннях відновлення платоспроможності;
  3. Вразливі верстви населення, зокрема пенсіонери, малозабезпечені сім’ї та громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
  4. Фізичні особи, які надають соціальні послуги, багатодітні сім’ї, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи, інваліди, одинокі матері та батьки;
  5. Фізичні особи, які звертаються для отримання консультацій із питань своєї неплатоспроможності.

Очікувані результати проекту:

1. Підготовка методичних рекомендацій щодо процедур відновлення платоспроможності фізичних осіб для Координаційного центру безоплатної правової допомоги;

2. Підготовка пропозицій щодо вдосконалення законодавства з питань неплатоспроможності фізичних осіб;

3. Інформування соціально вразливих категорій громадян про процедури відновлення платоспроможності та реструктуризацію кредитної заборгованості фізичних осіб;

4. Надання допомоги з питань неплатоспроможності центрами безоплатної правової допомоги.

Партнер проекту:

Проект реалізується Асоціацією правників України, завдяки підтримці Агенства США з міжнародного розвитку в рамках гранту, наданого Проектом USAD «Трансформація фінансового сектору».

Керівник проекту – Юліан Хорунжий, член Правління Асоціації правників України, старший партнер АО «Юридична фірма «Аріс».

Менеджерка проекту – Олександра Мотрич, тел. 0 800 33 94 64, e-mail: protect@uba.ua

 

СТАРТ НАДАННЯ БЕЗОПЛАТНИХ КОНСУЛЬТАЦІЙ З ПИТАНЬ ВІДНОВЛЕННЯ ПЛАТОСПРОМОЖНОСТІ ФІЗИЧНИХ ОСІБ

Асоціація правників України повідомляє про запуск процедури надання консультацій у рамках Проекту «Надання безоплатних консультацій з питань відновлення платоспроможності фізичних осіб», що реалізується за підтримки Проекту USAID «Трансформація фінансового  сектору».

За консультаціями можуть звертатися громадяни України, що мають заборгованість за кредитом, виданим банком до 07.06.2014 року. За виключенням обставин, якщо фізична особа брала кредит у банку з метою здійснення підприємницької діяльності.

Консультації надаватимуться по всій території України, у телефонному режимі та електронною поштою кваліфікованими правниками з таких питань:

- аналіз боргових зобов’язань божника (кредитних договорів та договорів забезпечення);

- визначення можливості застосування реструктуризації валютних кредитів передбачених Кодексом;

- розрахунок орієнтовних сум та строків погашення боргів або надання рекомендацій щодо альтернативних шляхів погашення заборгованості.

Для отримання консультацій необхідно заповнити реєстраційну форму за посиланням

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctP3FbMT7AouKGZYpvUi4ecpsHcZFntikun5tOWUiQg7GjyA/viewform, або за номером телефону 0 800 33 94 64. У разі якщо ви звертаєтесь для  реєстрації заявки у телефонному режимі Ви надаєте згоду на обробку персональних даних згідно з Законом України «Про обробку персональних даних».

Крім того, Ви можете скористатися калькулятором для розрахунку  реструктуризації боргу, розміщеним на сайті АПУ у розділі Проекти «Надання безплатних консультацій з питань відновлення  платоспроможності фізичних осіб».

За умови, якщо у вас виникнуть питання звертайтеся за телефону 0800 33 94 64, або на адресу електронної пошти protect@uba.ua .

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень