Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РЕАБІЛІТАЦІЯ УЧАСНИКІВ АТО

Дата: 25.02.2020 15:59
Кількість переглядів: 495

Фото без опису

Санаторно-курортне лікування постраждалих учасників антитерористичної операції

  Відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням» (зі змінами) (далі - Порядок) затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 року № 200, безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів, згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості та в міру надходження путівок забезпечуються:

  1. учасники бойових дій — щороку строком на 18—21 день;
  2. інваліди війни — позачергово щороку строком на 18—21 день;
  3. інваліди із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) — відповідно до медичних рекомендацій, з них: І та II груп — до санаторіїв спинального профілю з лікуванням строком на 35 днів; III групи — до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18—21 день.

   Змінено існуючу систему закупівлі санаторно-курортних послуг на відшкодування вартості санаторно-курортного лікування для осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції через безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги на підставі трьохсторонньої угоди (особа - управління - санаторій).

   Для  отримання  путівки    особи повинні перебувати на обліку в  органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання. Для взяття на облік особа чи її законний представник подає:

1)заяву;

2) медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о;

3) копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;

4) копію військового квитка (за наявності);

5) копію документу, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

  З орієнтовним переліком санаторно-курортних закладів можна ознайомитись на веб-сайті Мінсоцполітики http://www.msp.gov.ua  в розділі «Громадянам», далі «Санаторно-курортне лікування».

 

Психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції

   Відповідно до змін у законодавстві психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції здійснюється згідно «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 497 від 12 липня 2017 року (зі змінами) (далі - Порядок).

  Відповідно до Порядку послуги з психологічної реабілітації можуть отримати: учасники бойових дій, інваліди війни, учасники війни, які отримали статус за участь в АТО.

   Для проходження психологічної реабілітації учасник антитерористичної операції звертається до районного органу соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) із заявою, складеною в довільній формі, до якої додаються:

1.         Копія посвідчення учасника бойових дій, або інваліда війни, або учасника війни;

2.       Копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення.

  Бюджетні кошти спрямовуються регіональним органам з питань соціального захисту населення, які перераховують такі кошти до районних органів соціального захисту населення для відшкодування вартості:

  • надання послуг із психологічної реабілітації;
  • проживання та харчування під час надання послуг із психологічної реабілітації в умовах стаціонару;
  • витрат на оплату проїзду до суб'єктів, що надають послуги із психологічної реабілітації та назад, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від  23 серпня 2016 р. №528.

   Районний орган соціального захисту населення реєструє таку заяву та приймає рішення щодо укладення договору про надання послуг із психологічної реабілітації із суб'єктом надання послуг, якого обрав учасник антитерористичної операції.

  Управління соціального захисту населення, суб'єкт надання послуг та учасник антитерористичної операції укладають договір про надання послуг із психологічної реабілітації у трьох примірниках (по одному для кожної сторони). Усі примірники договору про надання послуг із психологічної реабілітації, підписані керівником районного органу соціального захисту населення та учасником антитерористичної операції і скріплені печаткою передаються учаснику антитерористичної операції для подальшої передачі суб'єкту надання послуг.

  За більш детальною інформацією, просимо звертатися до управління соціального захисту населення районної державної адміністрації за адресою: смт Чаплинка, вул. Грушевського, 44, кабінет № 2.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень