Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Дата: 21.02.2020 11:02
Кількість переглядів: 1061

Фото без опису

А сотню вже зустріли небеса…
Летіли легко, хоч Майдан ридав.
Із кров’ю перемішана сльоза…
А батько сина ще не відпускав.
Й заплакав Бог, побачивши загін –
Спереду сотник, молодий, вродливий,
І юний хлопчик в касці голубій,
І вчитель літній – сивий-сивий.
І рани їхні вже їм не болять…
Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло…
Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна сотня в вирій полетіла…

  20 лютого ми відзначаємо День Героїв Небесної Сотні, вшановуємо пам’ять самовідданих патріотів, які віддали життя за європейське, вільне та незалежне майбутнє України. Завдяки вірі та єдності вони постали проти несправедливості, диктатури, корупції, піднялися за свободу слова, свободу вибору, за право на гідне життя. Їх об’єднала українська ідея та бажання жити у вільній країні. Самовідданість і жертовність лицарів Майдану пробудила патріотичний дух нашого народу та показала усім, що є цінності, дорожчі навіть за власне життя. Тож не дивно, що вони стали символом громадянської відваги та сили духу українського народу.

  Лютневі події 2014 року дійсно відродили надію нації, утвердили впевненість, що мрія жити у вільній, демократичній, європейській державі стане реальністю. Однак тоді країна ще не розуміла, який же лютий та підступний ворог нам протистоїть. Тоді ми й гадки не мали, що кращим дочкам і синам України ще не раз доведеться ставати до бою. А війна, яка триває не один рік, забрала на небеса ще не одну сотню героїв. Однак, ні кулі, ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались…

    Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, наші сльози і вдячність за все, що зробили для нас герої.

   В пам'ять про загиблих під час Революції Гідності в закладах освіти і культури Хрестівської сільської ради пройшли заходи присвячені вшануванню подвигу Небесної Сотні: бесіда у Долинській сільській бібліотеці «Промені гідності», в Надеждівській сільській бібліотеці організовано тематичну виставку присвячену  пам’яті Героїв Небесної Сотні «Майдан», в Новонаталівському сільському Будинку культури  організовано перегляд документального фільму  «Бойові друзі», в Хрестівському сільському Будинку культури організовано перегляд відео презентації «У нашій пам’яті вони назавжди залишились», в Шевченківському сільському Будинку культури  проведено вечір-реквієм «Мільйони українців віддали свої життя за власну  націю і державу».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   В Долинській ЗОШ І-ІІІ ступенів оформлено стенд «Небесна Сотня. Герої не вмирають», випущено тематичну газету «Небесна Сотня воїнів Майдану», проведено урок пам’яті «Слава Вам, герої», організовано перегляд презентації «Небесна Сотня».

Фото без опису

Фото без опису

    В Надеждівська ЗОШ І-ІІІ ступенів –  проведено історичну годину «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі», година спілкування з переглядом презентації «Пам’яті Небесної Сотні», «Реквієм Небесній Сотні».

Фото без опису

  В Новонаталівській ЗОШ І-ІІ ступенів випущено інформаційний бюлетень «20 лютого – День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні», організовано перегляд відео «Пам’яті Небесної Сотні», документального фільму «20 лютого. Київ 2014 року» та проведено  урок пам’яті «Слава  Героям Небесної Сотні!».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  В Хрестівській ЗОШ І-ІІІ ступенів створено тематичну експозицію у шкільній бібліотеці «Воїни світла, воїни добра», організовано випуск інформаційного бюлетеня «20 лютого – День увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», створено інформаційний блог для юнаків «Що треба знати про українську армію», організовано перегляд тематичної експозиції в кімнаті школяра «Герої не вмирають. Слава Небесній Сотні», а також проведено тематичні години спілкування по класам.

Фото без опису

Фото без опису

  В Шевченківській ЗОШ І-ІІІ ступенів організовано виставку в шкільній бібліотеці «Небесна Сотня у вирій полетіла», мітинг – реквієм «У нашій пам’яті вони назавжди залишились».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень