Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ В ХРЕСТІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 24.01.2020 16:32
Кількість переглядів: 522

  День Соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

  В українському національному календарі дата 22 січня посідає одне з провідних місць. Так, саме 22 січня 1918 року Універсалом Центральної Ради було проголошено незалежність Української Народної Республіки. Роком пізніше, 22 січня 1919 року, у Києві на Софійській площі проголошено Акт Злуки (об’єднання) українських земель в єдину Україну, стверджувалось об’єднання двох тодішніх держав - УНР та ЗУНР, що постали на уламках Російської і Австро-Угорської імперій, - в єдину соборну Українську державу.

  Це свято офіційно встановлене у 1999 році, враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) української держави. У 2014 році указом Президента України свято було відновлено як День Соборності України.

  Яскравим проявом єдності, прагнення українського народу до свободи, став «живий ланцюг», організований патріотичними силами 21 січня 1990 року з нагоди 71-ї річниці проголошення Акта Злуки. Мільйони тоді ще радянських українців узялись за руки від Києва до Львова, відзначаючи День Соборності.

  Відтоді в Україні «живі ланцюги» створювались неодноразово, символізуючи єдність українського народу, а День Соборності наразі відзначається на державному рівні вже щорічно.

  У цей день у закладах культури Хрестівської сільської ради  були проведені культурно-мистецькі заходи:

  • книжкові тематичні виставки у сільських бібліотеках – «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг», «Соборність України: від ідеї сьогодення», «І Україна в нас – Соборна, Незалежна»;
  • фотосесії «Під рідним прапором держави»;
  • інформаційні години «Національна єдність – запорука державності України», «Ідея соборності України: минуле, сучасне, майбутнє», «Діти єднають Україну»;
  • перегляд тематичних документальних фільмів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень