Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВИСТУП КОЛЕКТИВУ НАДЕЖДІВСЬКОГО ЗДО НА ФОЛЬК-ФЕСТІ "ПЕРЛИНА СТЕПУ"

Дата: 27.05.2019 11:19
Кількість переглядів: 465

 Є на Херсонщині місце, де ніби зупинився час… Місце, де настільки незаймано буяють луки і ліси, ніби тут і не ступала нога сучасної людини. Місце, де все ще стоять білі українські мазанки з маленькими розмальованими віконцями і черепичним дахом, тонко вкритим нальотом старовини. Кожну хату обіймає тин, на якому гарні господині порозвішували сушитися до блиску вимиті глечики, пооздоблювали свої оселі рушниками! Йдеш, милуєшся… і бачиш Україну такою, як вона була кілька століть тому, з її колоритним побутом, багатою палітрою народних звичаїв і традицій, з дзвінкими піснями та запальними танцями…

      Це унікальне місце – туристичний комплекс «Зелені хутори Таврії». Той, хто хоча б одного разу тут побував, ніби вбирає в себе силу цієї природи, цієї землі, силу української історії та культури. Не дивно, що саме «Зелені хутори Таврії» стали майданчиком для проведення  обласного етно-фольк-фесту «Перлина степу», який згуртував кращі колективи з усієї Херсонщини. А чи знаєте ви, що ідея проведення цього фестивалю народилася в серці скадовчанки, талановитої людини нашого краю – Ольги Василівни Миронець.

      Колектив Надеждівського ЗДО «Калинка» виявив бажання взяти участь  у етно-фольк-фесті «Перлина степу 2019». І ось  26 травня 2019 року  ми  поринули у прадавні традиції Таврійського краю через витоки народної творчості.

     Кращі, самобутні творчі колективи Херсонщини, і не тільки, подарували  пісні, як народні так і сучасні,  запальні танці, місцевий фольклор, народні гумористичні театри і багато іншого, що розгорталося на сцені, не залишать нікого байдужим.

Надеждівський ЗДО «Калинка» подарував гостям свята запальні таночки «Дівчата» та «Файні панянки», Ігор Байбуза та Антоніна Косован читали вірш «Ми Українці».

    Танцювальний колектив «Lagy dance»,  Ігор Байбуза та Антоніна Косован нагороджені  дипломами обласного фольк-фесту «Перлина степу» та сертифікатом на відвідування заміського комплексу «Гран Прікс».

    Нам дуже хотілося побачити  усіх або майже усіх на одній великій сцені, усвідомлюючи, яка талановита Херсонщина!

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень