Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ФОЛЬК-ФЕСТ "ПЕРЛИНА СТЕПУ"

Дата: 27.05.2019 11:30
Кількість переглядів: 531

 Далеко від цивілізації, у Херсонських степах, розташований історико-розважальний центр «Зелені хутори Таврії».

   З метою сприяння відродженню осередків традиційної народної творчості, народних художніх промислів і ремесел упродовж 25-26 травня 2019 року на хуторах відбувся ІІІ обласний фольк-фест «Перлина степу».

     Родзинкою фестивалю стала незабутня зустріч  та фотосесія із Заслуженою артисткою України, актрисою театру і кіно – Тетяною Шелігою.

    Талановиті та творчі виконавці від Хрестівської об’єднаної територіальної громади теж сприяли популяризації фольклорно - етнографічного мистецтва українського народу і в перший день проведення фестивалю за обраними номінаціями обмінювалися культурними та народними традиціями нашої місцевості.

Постійні учасники фольк-фесту – хореографічний  колектив  «Веселка» Надеждівського сільського Будинку культури «завів публіку» двома таночками  «Ти ж мене підманула!» і «Несподівана зустріч» (керівник – Дирявих О.А.).

      Вокальний колектив «Мелодія» Долинського сільського Будинку культури теж втретє завітав до хуторів та  представив пісні «Отча сторона», «Це  найкращий день мого життя!» (керівники Марчук І.М. та Федорова В.М.). І глядачі, і гості, і журі з радістю підспівували такі знайомі куплети.

     Юна солістка із Хрестівки Цой Анастасія зачарувала вокалом пісні «Країна мрій», (керівник  Каращук О.В.) і всі погодилися з  Настею: Україна – найкраща!

   Запрошення від організаторів обласного фестивалю отримала солістка з Хрестівки Каращук Ольга, спів якої у минулому році запам’ятався журі фольк-фесту. Пісні у виконанні Ольги  «Кам’яна гора» і «Долиною» допомогли усім присутнім відчути прадавні традиції Таврійського краю через витоки народної творчості.

     Учасники фестивалю нагороджені дипломами обласного фольк-фесту та  статуетками історико-розважального центру «Зелені хутори Таврії».

   Окрім дипломів, фігурок та гучних оплесків вокалістка Каращук Ольга вдруге отримала подарунковий сертифікат для безкоштовного відвідування острова Джарилгач, а  колектив «Мелодія» став власником сертифікату на безкоштовний вхід у заміський комплекс «Grand Prix».

    Ми запрошуємо творчі колективи та окремих виконавців для участі у обласному фольк-фесті «Перлина степу» у наступному році.

     Зелені хутори Таврії – це неповторний світ із пахощами чебрецю та м’яти, чарівний танець лелек на заході сонця, захоплююча рибалка, майстер класи з митцями народного та  сучасного  мистецтва, пахучі сіновали для романтиків, які залишать теплі згадки у Вашому серці!

     Тут ви  відчуєте гармонію з природою та бажання творити добро і бути милосердним. День, проведений на фестивалі, ви запам’ятаєте на все  життя!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень