Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПІДСУМКИ ОСІННЬОГО ПРИЗОВУ В ЧАПЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ

Дата: 13.02.2019 15:00
Кількість переглядів: 585

       

За підсумками осіннього призову 2018 року проти двох громадян Чаплинського району, жителя с. Хрестівка С., 1993 р.н. та жителя с. Магдалинівка К., 1997 р.н., порушено кримінальні справи за ст.355 КК України (ухилення від призову на строкову військову службу). Санкція даної статті мередбачає обмеження волі на строк до 3-х років.

   Відповідно до статті 65 Конституції України Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілістності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України.

       Відповідно до Указу президента україни від 30 січня 2019 року  № 22/2019 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році" в Україні пртягом квітня-червня та жовтня-грудня 2019 року буде провіедено черговий призов громадян України на строкову військову службу.

    Статтею 15 Закону україни "Про військовий обов'язок і військову службу" на строкову військову службу призиваються придатні для цього за  станом  здоров'я громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову службу (далі-призовники).

    Після набрання чинності Указом президанта України щодо проведення чергового призову:

- призовники, яким надійшла повістка районного військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов'язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці;

- у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку  зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в дясятиденний строк з дня початку відповідного чекргового призову, визначеного Указом  Президента України;

- керівники підприємств, установ, організацій і навчальних закладів незалежно від підпорядкування та форм власності на вимогу  військових комісаріатів забезпечують своєчасне прибуття громадян призовного віку до призовних дільниць.

     У разі неявки призовника без поважних причин за викликом  районного військового комісаріату  на призовну комісію він несе відповідальність , установлену законом: адміністративну чи кримінальну (за ухилення від виконання військового обов'язку).

ВАЖЛИВО!  ВІДПОВІДНО ДО ВИМОГ ВІЙСЬКОВОЇ ДОКТРИНИ УКРАЇНИ, ЗАТВЕРДЖЕНОЇ УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ВІД 24.08.2015 РОКУ № 555/2015 ПЕРЕДБАЧЕНО, ЩО ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ СТРОКОВОЇ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ НЕ ЗАЛУЧАЮТЬСЯ ДО УЧАСТІ У БОЙОВИХ ДІЯХ.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень