Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ШУКАЄМО РОДИНИ ДЛЯ ДІТЕЙ!

Дата: 01.02.2019 13:46
Кількість переглядів: 617

   Служба у справах дітей районної державної адміністрації здійснює добір кандидатів в усиновлювачі, прийомні батьки, батьки-вихователі та патронатні вихователі для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які залишилися без піклування батьків. В Україні набули поширення такі форми влаштування дітей:

 Усиновлення – постійна форма влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які в результаті усиновлення набувають статусу рідної дитини, отримують прізвище, ім’я, по батькові за бажанням усиновлювачів. Державою гарантується збереження таємниці усиновлення, а також, виплати одноразової соціальної допомоги як при народженні дитини.

  Прийомна сім’я – тимчасова форма влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, яка передбачає влаштування до 4-х дітей. При влаштуванні в прийомну сім’ю дитина отримує статус прийомної, зберігає своє прізвище, ім’я та по батькові. Держава гарантує щомісячну виплату державної соціальної допомоги на кожну прийомну дитину у розмірі 2-х прожиткових мінімумів відповідно до віку дитини та грошове забезпечення прийомним батькам у розмірі до 1,5 прожиткових мінімуми.

     Дитячий будинок сімейного типу – тимчасова форма влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, яка передбачає влаштування до 10 дітей з урахуванням рідних дітей батьків-вихователів. При влаштуванні до дитячого будинку сімейного типу дитина отримує статус вихованця, зберігає своє прізвище, ім’я та по батькові. Держава гарантує щомісячну виплату державної соціальної допомоги на кожну дитину-вихованця у розмірі 2-х прожиткових мінімумів відповідно до віку дитини та до 5 прожиткових мінімуми грошового забезпечення батькам-вихователям.

   Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя в період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками, складних життєвих обставин. Дитина в родині патронатного вихователя може перебувати терміном до 3-х місяців, за особливих обставин перебування може бути подовжено до 6 місяців. Держава гарантує щомісячну виплату державної соціальної допомоги на кожну дитину-вихованця у розмірі 2-х прожиткових мінімумів відповідно до віку дитини та 5 прожиткових мінімуми грошового забезпечення патронатним вихователям.

    В Чаплинському районі проживає: 32 сім’ї  усиновлювачів, які виховують 35 дітей, 12 прийомних сімей, в яких виховується 32 дитини-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, 1 сім’я патронатного вихователя, в якій протягом року влаштовано 4 дитини, які опинилися в складних життєвих обставинах.

    За докладнішою інформацією просимо звертатися до служби у справах дітей Чаплинської районної державної адміністрації, за адресою: смт Чаплинка, вул. Грушевського, 87, або за тел. 2-15-76 та на веб-сайт за посиланням: https://rda.chapl.gov.ua/.

 

Шановні громадяни! Не будьте байдужими до долі дитини! Візьміть дитину в родину!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень