Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВІДБУЛАСЯ ПЕРЕДАЧА ЗЕМЕЛЬ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Дата: 26.12.2018 08:35
Кількість переглядів: 1291

  22 грудня 2018 року у приміщення Херсонської обласної державної адміністрації відбулася передача земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів об’єднаних територіальних громад Херсонщини.

    У цьому році Уряд завершив важливу частину передачі сільськогосподарських земель у комунальну власність ОТГ. Процес буде продовжений у наступному році.

  Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час церемонії передачі земель у комунальну власність ОТГ.

 «За цей рік більше 650 ОТГ отримали землю сільськогосподарського призначення у комунальну власність. Вони набули право володіти землями, наповнювати бюджет, раціонально використовувати ці землі. Загалом за цей рік громадам було передано до 1.5 млн га землі. Продовжимо передачу у наступному році», - сказав Глава Уряду.

  Він наголосив, що Уряд буде і далі наповнювати реформу децентралізації конкретним змістом.

  Особлива увага буде приділена новоствореним об’єднаним територіальним громадам. «Важливо, щоб всі новостворені ОТГ також отримали у власність землю. Щоб мали ресурси, повноваження і були успішні», - сказав Володимир Гройсман.

  Глава Уряду звернувся до голів громад та наголосив, що «потрібно максимально прозоро та ефективно використовувати земельні ресурси. А мешканці мали звіт, що, де і як використовується»

Довідково

   31 січня Уряд ухвалив розпорядження № 60-р щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад, що дозволяє провести земельну децентралізацію, не вдаючись до змін у законодавстві.

  Держгеокадастр розпочав процес передачі земель з 1 лютого 2018 року.

 Протягом першого тижня 99% ОТГ зробили перший крок до отримання земель у власність, підписавши меморандуми з Держгеокадастром.

  За 11 міс. 2018 р. у комунальну власність 485 ОТГ було передано 958,9 тис. га земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності.

 Загалом за цей рік 659 ОТГ отримали у комунальну власність близько 1,46 млн га земельних ділянок.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень