Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

Дата: 30.11.2018 08:55
Кількість переглядів: 591

Фото без опису   

    Щороку 03 грудня разом зі світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями.

     За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), понад 1 мільярд людей мають інвалідність, а це майже 15 % населення світу. В Україні понад 2 мільйони 800 тисяч людей мають статус особи з інвалідністю, з них 151 тисяча – діти. Це 6,1 відсотка від загальної кількості населення. І майже 80 відсотків осіб з інвалідністю – це люди працездатного віку. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Вони не вимагають до себе жалю, тому що, як ніхто, давно усвідомили, що це шлях в нікуди. Так сталося, бо на їх місці могла б опинитися будь-яка інша людина. І для них не потрібно щось особливе, лише елементарне – можливість жити, жити серед людей, бути в суспільстві й відчувати себе людьми, як і всім нам. Адже ми всі рівні перед Богом. Але в людей з інвалідністю залишається більша ймовірність залишитись на узбіччі життя: бути безробітним, заробляти менше, ніж особи без інвалідності, та інше. Усунення бар’єрів на шляху до самореалізації осіб з особливими потребами, гарантування доступу до гідної освіти і робочих місць на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики України.

   Інвалідність може бути як вродженою, так і набутою. Держава не залишає поза увагою потерпілих, що отримали інвалідність внаслідок нещасного випадку на виробництві чи професійного захворювання. Новотроїцьким відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України протягом року проведено щомісячних страхових виплат на суму 4,2 млн грн 196 потерпілим та особам, які мають на це право. Профінансовано 18 потерпілим витрати на медичну та соціальну допомогу, у тому числі на придбання ліків, спеціальний медичний, постійний сторонній догляд, побутове обслуговування, протезування, медичну реабілітацію, санаторно-курортне лікування в сумі 400 тис. гривень.

    Можливо, це не велика допомога, але вона потрібна кожному, бо наше життя – це щоденна боротьба.

     Відзначення Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час.

     Від щирого серця бажаю людям з особливими потребами міцного здоров’я, добра, благополуччя, сили духу, витримки, віри у завтрашній день, миру, наснаги до життя. Хай негаразди обходять ваші родини, а життєвий шлях буде завжди благословенним!      Хочеться подякувати і тим, хто опікується особами з інвалідністю. Ваша щоденна підтримка й допомога – реальний прояв милосердя, людяності та любові до ближнього.

 

Начальник

Новотроїцького відділення

управління виконавчої дирекції ФССУ

в Херсонській області                                                                                В.М. Комисаренко

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень