Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА ІНФОРМУЄ

Дата: 31.08.2018 08:21
Кількість переглядів: 751

Фото без опису

Як добровільно сплачувати ЄСВ

   Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, які документи необхідно подати платникам податків до фіскальних органів для добровільної сплати ЄСВ. Перелік документів, необхідних для укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, передбачений пп. 1 п. 2 розділу V Інструкції № 449.

   Всі платники, які мають право на добровільну сплату ЄСВ, подають до фіскальних органів за місцем проживання:

- заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування або про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування (одноразова сплата єдиного внеску) за формою згідно з додатком 3 до Інструкції № 449;

- копію трудової книжки (за наявності);

- виписку з системи персоніфікованого обліку (ОК-5);

- копію документа, що посвідчує особу.

   Особи, зазначені в абзаці другому п. 1 розділу V Інструкції № 449, члени особистого селянського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (одночасно на пенсійне, на випадок безробіття, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності), надають також документ, що підтверджує їх членство у такому господарстві.

 

ДФС вперше оновила план графік на 2018 рік щодо перевірок з ЄСВ,

ПДФО та військового збору

   Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує платників податків: 16 серпня 2018 року ДФС України оприлюднила оновлений план-графік планових перевірок ДФСУ на 2018 рік.

   Розділ І «Документальні планові перевірки платників податків – юридичних осіб», Розділ II плану – графіка «Документальні планові перевірки фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів» з урахуванням коригування (серпень 2018 року) 10.08.2018

   Розділ III «Документальні планові перевірки платників податків - самозайнятих осіб, які є ФОП або провадять незалежну професійну діяльність» з урахуванням коригування (липень 2018 року) залишено без змін.

   Розділ IV «Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати ПДФО, військового збору та ЄСВ» з урахуванням коригування.

   Згідно з оновленим планом-графіком у 2018 році відбудеться 538 планових податкових перевірок підприємств з питань ПДФО, військового збору та ЄСВ. Це на 23 перевірки більше, ніж за початковим варіантом затвердженого плану-графіку. Всі 23 підприємства, які додані до переліку, розташовані у Дніпропетровській області.

 

Розстрочення та відстрочення заборгованості по сплаті ЄСВ

законодавством не передбачено

   Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі звертає увагу платників, що чинним законодавством, яке регулює порядок нарахування, обчислення і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄСВХ не передбачено розстрочення та відстрочення заборгованості по сплаті ЄСВ.

   Відповідно до частини 12 ст. 9 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-УІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

   За наявності у платника ЄСВ одночасно із зобов’язаннями із сплати ЄСВ зобов’язань із сплати податків, інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами зобов’язання із сплати ЄСВ виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов'язаннями, крім зобов’язань з виплати заробітної плати (доходу).

   У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати ЄСВ до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені цим Законом, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку ЄСВ, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом (частина 11 ст. 9 Закону № 2464).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень