Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ІІ-й ОБЛАСНИЙ ФОЛЬК-ФЕСТ «ПЕРЛИНА СТЕПУ»

Дата: 29.05.2018 11:42
Кількість переглядів: 957

       Відповідно до планів роботи Департаменту культури, туризму та курортів  Херсонської обласної державної адміністрації, відділу освіти, культури, молоді і спорту Хрестівської сільської ради на 2018 рік, з метою  збереження та відродження культурних, етнічних, духовних традицій корінного народу, підтримки та розвитку культури національних меншин, що проживають на Херсонщині, підтримки аматорського мистецтва населення, популяризації фольклорно-етнографічного мистецтва 26 травня 2018 року на базі історико-розважального комплексу «Зелені хутори Таврії» відбувся  ІІ Обласний фольк-фест «Перлина степу».

          «Зелені хутори Таврії» - це,перш за все, унікальна подорож часом. Там, приблизно за 800 м., по трасі мчать машини, вирує життя у третьому тисячолітті. А на території комплексу, як і декілька століть потому,  спокійним кроком проходить буденне життя українця-трударя. З метою підтримки аматорського та популяризації фольклорно-етнографічного мистецтва, розвитку виконавської майстерності талановиті жителі Хрестівської сільської ради взяли участь у фестивалі «Перлина степу».

Хрестівську об’єднану територіальну громаду представляли творчі колективи та окремі виконавці:

-  вокальний колектив «Мелодія» (Долинський сільський будинок культури, музична композиція «Україно мати»; керівник – Марчук Ірина Миколаївна);

 - танцювальний колектив «Крапельки» (Надеждівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, «Єврейський танець», «Вальс «Анастасія») та учениця школи Удод Марина (пісні «Мальви» та «Як калина зацвіте»; керівник – Дощик Світлана Олександрівна);

- солістка Каращук Ольга (Хрестівський сільський будинок  культури, (пісні «Голубка» та «Відьма»);

- хореографічний колектив «Веселка» (Надеждівський сільський будинок культури, танок «Лелеки» та «Смуглянка»; керівник – Дирявих Ольга Анатоліївна).

Учасники фестивалю отримали цінні подарунки, дипломи лауреатів              ІІ Обласного фольк-фесту «Перлина степу» та сертифікати  для одноденного відпочинку на узбережжі Чорного моря (о. Джарилгач).

Дипломами переможців за номінаціями нагороджено:

- «Окраса Таврії» - хореографічний колектив «Веселка»;

- «Душа Таврійського степу» - солістку Каращук Ольгу;

- «Зіроньки Таврії» - танцювальний колектив «Крапельки»;

- «Пісенна квітонька» - Удод Марину;

- «Пісня Таврійських просторів» -  вокальний колектив «Мелодія».

А солістам  Каращук Ользі та Удод Марині пощастило найбільше: вони отримали по сертифікату, яких при нагородженні на обласному фестивалі було  всього 4!

Цього року, як і завжди, ФГ «ОАЗИС ПІВДНЯ» (директор Рагібов Ансар Ісаєвич), ТД «Долинське» (керівник Хвостов Володимир Вікторович), ФГ «Еко Фарм Агро» (директор Ахмєдов Мамуржон Хукумдорович) та  батьки учнів стали спонсорами  і надали фінансову допомогу нашим творчим колективам.

Учасники фестивалю, відділ освіти, культури, молоді і спорту Хрестівської сільської ради висловлюють подяку за надану спонсорську допомогу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень