Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ ГОЛІВ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ

Дата: 02.04.2018 15:44
Кількість переглядів: 737

             Закон про пенсійну реформу, яким, зокрема, внесені зміни й до Закону про ЄСВ, зарахував членів фермерського господарства до кола платників єдиного внеску.

            Відповідні зміни набрали  чинності з 1 січня 2018 року.

            Так, ч. 1 ст. 4 Закону про ЄСВ доповнено п. 51, згідно з яким члени фермерського господарства є платниками єдиного внеску за умови, що вони не належать до осіб, котрі підлягають страхуванню на інших підставах.

             Розмір мінімального страхового внеску становить у 2018 році 819,06 грн. на місяць (3723 Х 22%) – торік 704 грн.  На рівні мінімального страхового внеску мають сплачувати ЄСВ   і члени фермерського господарства в обов’язковому порядку, незалежно від діяльності, обраної системи та доходу. У разі якщо   члени фермерського господарства - пенсіонери за віком або особи з інвалідністю та отримують пенсію або соціальну допомогу, вони звільняються від сплати ЄСВ за себе.  

             Терміни сплати єдиного внеску   членами фермерського господарства – щокварталу по строку 19 числа місяця, що настає за звітним кварталом. У 2017 році ФОП та самозайняті особи мали право сплачувати внесок раз на рік.
Вказаній категорії платників варто запам’ятати (і занотувати) дати сплати внеску: за І квартал по строку 19 квітня 2018 року, за ІІ квартал – по строку 19 липня 2018 року, за ІІІ квартал – по строку 19 жовтня 2018 року та за IV квартал – по строку 18 січня 2019 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень