Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До Всесвітньго дня протидії торгівлі людьми в с. Хрестівка проводяться заходи, щодо інформування населення про глобальну проблему торгівлі людьми.

Дата: 03.07.2017 17:15
Кількість переглядів: 1016

Фото без опису

 

Фото без опису

До Всесвітньго дня протидії торгівлі людьми в с. Хрестівка проводяться заходи, щодо запобігання торгівлі  людьми.  Мета заходів - підвищити рівень інформованості про проблему торгівлі людьми, а також звернути увагу на те, що потрібно  зробити, щоб убезпечити себе або своїх близьких, які приймають запрошення на роботу за кордоном, від небажаних наслідків.

 

 

«Не стань жертвою торгівлі людьми»

Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має, як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини.

Торгівля людьми  це здійснення незаконної угоди, об'єктом якої є людина. Торгівля людьми відповідно до Кримінального кодексу України визнається злочином.

Способи втягнення людей у процес торгівлі людьми це використання обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини, із застосуванням чи погрозою застосування насильства, із використанням службового становища, матеріальної чи іншої залежності від другої особи.

Метою торгівлі жінками може бути насильницький шлюб, примусова праця, використання в домашньому господарстві і промисловому чи сільськогосподарському секторах, народження дитини примусово чи за замовленням, використання в сексуальному бізнесі. Чоловіків переважно використовують на будівництвах, у промисловості, сільському господарстві, дітей – у жебрацтві, дитячої порнографії, осіб будь-якої статі і віку – для вилучення і трансплантації органів.

 Поради, які будуть корисними перед поїздкою за кордон:

• Нікому не довіряйте Ваш паспорт. Документи, що засвідчують Вашу особу, завжди повинні знаходитись тільки у Вас.

• Якщо Ви збираєтесь працювати чи навчатись за кордоном, Вам необхідно підписати контракт. Контракт повинен бути написаний зрозумілою Вам мовою, а також містити інформацію про умови (оплата, вихідні дні, робота у святкові дні, медичне страхування), місце та час Вашої майбутньої праці чи навчання.

• Залиште вдома детальну інформацію про своє майбутнє перебування за кордоном з адресою та контактними телефонами, а також копію свого паспорта та контракту. Додатково рекомендовано залишити своє фото та адреси Ваших іноземних друзів.

• Домовтесь з близькими та друзями про фразу, або умовну позначку, які символізуватимуть, що Ви у небезпеці.

• Дізнайтесь номери телефонів, юридичні адреси українських посольств та консульських представництв за кордоном та візьміть їх з собою. Якщо Ви опинились у скрутній ситуації або Вам хтось загрожує, звертайтесь до представників своєї країни, які допоможуть Вам. У випадку, коли  у країні перебування немає посольства України – телефонуйте у посольство України  сусідньої держави.

• Дізнайтеся до від’їзду за кордон про неурядові організації та служби, котрі надають допомогу особам, які опинились у скрутному становищі. Володійте інформацією про їх юридичні адреси, контактні телефони. Звертайтесь до них у разі необхідності.

• Термін перебування на території іноземної держави вказаний у Вашій візі. Порушення візового режиму унеможливить Ваш наступний виїзд за кордон. Дотримуйтесь правил візового режиму!

• Пам'ятайте, що знання хоча б елементарних слів іноземної мови значно полегшить Ваше перебування за кордоном.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень